Tuesday, 31 July 2018

MarryBrown : Gores dan Menang

Hi Korang! Assalammualaikum..

Kali ni saya nak cerita tentang Marry Brown Gores dan Menang sempena piala dunia 2018.



Yeayyyyyyyyyy, pertama kali dalam sejarah hidup dapat hadiah utama dalam contest yang hanya perlu "Gores dan Menang"! Haaa.. selalu dah kita dengar atau pun terima kad untuk digores dan dapat hadiah ni kan.. tapi setiap kali dapat, mesti perkataan yang akan muncul selepas gores adalah "Terima Kasih" atau pun mungkin sekadar dapat hadiah sampingan jer laaa... kan kan kan... :)

Meh la nak cerita macam mana boleh menang, sebenarnya kejadian berlaku di Marry Brown, cawangan Giant Cheng, Melaka. Hari tu memang kami sekeluarga balik kampung saya di Melaka. Kebetulan mak saya cakap nak makan bubur yang dekat-dekat jer la sebab mak saya ni tak boleh duduk dalam kereta lama-lama, nanti sakit kaki lutut semua. Maka nya yang terdekat nak bawa adalah Mc Donald, tapi mak cakap "ala, bubur Mcdonald dah selalu rasa".. hurm... saya pun terus terfikir bubur feveret saya iaitu bubur pedas Marry Brown yang sedap tu!

Saya terus google dan cari website Marry Brown dan lihat outlet terdekat dengan rumah mak saya. Memang rezeki mak saya lah nak rasa bubur pedas tu sebab outlet terdekat dalam 15-20 minit sahaja dari rumah, Marry Brown di Giant Cheng Melaka.


haaa, ni lah rupa bubur pedas Marry Brown tu! Gambar ini diambil lama dah, bukan dihari kejadian tau.. hehe Gambar makanan dihari kejadian lupa nak ambil.. haha

Ok sambung cerita, masa sampai Marry Brown tu, saya dan isha sahaja yang pergi order dikaunter. Masa tu, memang tak ramai orang dan tak perlu beratur pun. Saya terus order, dan masa bayar tu, adik yang jaga kaunter tu bagitau yang resit saya lebih RM25. Jadi dapatlah saya satu kad untuk digores. Ketika itu saya langsung tak tanya gores untuk apa sebab pada saya, alaaaa biasa la ni gores kang dapat Terima Kasih ke, ayam goreng seketul ke kan... hahaha 
Adik tu beri banyak kad untuk saya pilih, saya terus pilih bahagian tengah dan bagi pada isha untuk dia goreskan. 

Tiba-tiba, adik kaunter cakap "eh,, akak memang jersi lah".. Saya pun macam blur sekejap. Jersi apa? Jersi bola hadiah utama kak, jawab adik tu. Saya pun terkejut lah kan.. rasa bertuah sungguh sebab dapat 1 daripada 100 helai jersi hadiah utama untuk seluruh cawangan Marry Brown di Malaysia ni.




Alhamdulillah, dapat jersi bola berharga dalam anggaran RM300.
Selepas 2 minggu dari hari tersebut, barulah saya dihubungi oleh pihak Marry Brown HQ untuk dapatkan maklumat penhantaran. Selang 2 hari, jersi pun sampai :)

Surat Penghargaan dari Pihak Marry Brown!

inilah dia jersi bola pasukan Spain yang saya dapat. 
Oh ya, jersi pasukan apa dan saiz jersi semua ditentukan oleh pihak Marry Brown.


Disebabkan dapat jersi bola saiz M, sudah tentu lah suami saya yang lebih bertuah kan.. hihi Dapat lah dia jersi bola tu walaupun dia tak minat bola sangat pun.. haha 

Terima Kasih diucapkan kepada pihak Marry Brown atas anjuran pertandingan " Gores dan Menang " ini. Ternyata gores dan terus menang hadiah gitu.. :)) Alhamdulillah.

p/s: Korang jangan lupa tau try bubur pedas dari Marry Brown tu, pasti tiddak akan kecewa.. percayalahhhh... Mak saya pun suka okay! :)) Sambil menaip ni pun tiba-tiba rasa nak makan bubur pedas tu lah... hihi

Sekian dulu.

Love,
Mama Isha & Izzul



No comments:

Post a Comment

Jangan lupa tinggalkan jejak anda disini.. :p