Sudikan lah click disini

Friday, 11 January 2013

2 Januari 2013 - Isha mula ke Sekolah / preschool



Assalammualaikum Semua.....

Mohon berbanyak maaf yer diatas ketidaklaratan untuk berbloging sehingga mama menyepikan diri seketika, bukan sengaja untuk berdiam diri tetapi memang keadaan diri yang tak mengizinkan disamping mood berbloging yang semakin kelaut...itulah penangan nyer bile dah lame tak update blog kan, penyakit MALAS pun datang la... insyAllah start 2013 ni mama akan kembali aktif disini ya... maklumla sekarang kandungan mama pun dah 3 bulan lebih, so segala alahan semuanye berkurang dengan sendiri...
ada yang rindu mama tak??? hehe mama sepi disini tetapi aktif je di intagram..pada sape yang follow mama tu tau la kan...:) kat facebook plak kurenggg dah..taktau la nape terasa facebook boring je sekarang..hiks...

ok² sekarang berbalik pada tajuk entry la yer..kang panjang sangat intro, jadi merapu ntah ape² plak nanti..

dah 2 minggu isha start sekolah baru mama ada masa nak hapdet kat sini..takperla, yang penting jadi kenangan buat kami dimasa hadapan nanti kan...
Syukur Alhamdulillah, tak sangka anak mama dah sekolah...heheh rase macam kecik sangat je nak gi sekolah..maklumler bulan disember baru sambut besday yang ke 3 tahun pastu tetiba bulan januari nak sekolah dah...kalu ikut tahun kiranya 2013 ni isha kan dah 4 tahun...so jadila isha antara yang paling junior kan...takperla..anak mama pasti boleh.... :)

hari pertama di CIC Kota Damansara

oleh kerana tak dapat uniform lagi, mama pun pakaikan isha warna lebih kurang je dengan uniform tu..
sampai sekarang masih belum dapat uniform lagi sebab size yang paling kecik takde..

yang ni pulak hari kedua kat CIC..
Alhamdulillah takde drama ape-ape..maklumler before start sekolah,
isha dah attend orientasi selama dua minggu..di minggu oreintasi tu,
isha perlu datang 2 jam je sehari untuk serasikan diri kat CIC tu kan..
tu yang die dah ok je masa start sekolah...
cuma kadang² wat muka sedih nak nangis sebab tengok ada budak lain nangis..hhehe


haa yang ni masa minggu orientasi..
seronok kat sekolah katanya...setiap hari amik isha, die pasti cerita ape di buat kat sekolah..
mama pun epy la dengar kan... :)

papa belikan isha beg hello kitty ni tetapi isha masih panggil hello "kutty"
hahaha ntah bile nak sebut betul agaknya... 

bila anak dah mula preschool ni, mestila ade buku sekolah kan...
mama pulak ler kena membalut semua buku² tu...adeh...
penat jugak ler mengadap pembalut ni..maklumler dah bertahun tak wat keje² gini...
ada yang gunting senget benget..nasib ler..janji berbalutttttt buku² tu... hhahaha

So far, isha takde masalah pun untuk ke sekolah.. bangun pagi pun senang nak kejut.. mama pun dengan senang hati la nak siapkan dier...nasibla takde drama itu ini kan..tapi yang pasti lepas siap pasti isha akan mintak " mama, isha nak mekappp " aduhai....nak gi sekolah pun mekap jugak ker.. mekap yang isha maksudkan itu adalah "lipstik" hhaaha... mama pun konon² la pakaikan dier liptik padahal takde pun...layankan ajerla yer... janji die tak meragam :) 
ok uols, setakat itu dulu la cerita isha baru start sekolah..nanti mama update lagi kisah isha yer...
banyak cerita yang tertangguh sebenarnya..maklumler lame menyepi kan diri... insyAllah akan ade entry² tertunggak selepas ini............jumpa lagi uols... bye

^thanks for reading^

Love,
MaMa iSHa

24 comments:

  1. alahai comelnye..

    saya pun kadang2 kalau takde idea BW je lah.. hu hu

    ReplyDelete
  2. comel je..dh besar dh isha, skolah dah.. :)

    ReplyDelete
  3. hai ieda! sickness dah ok ke? sue dah kurang la sikit. hehehe. seronok la isha kt sekolah ye. paling junior dan paling tecik sekali pulak tu :)

    ReplyDelete
  4. Alalala comel laaa isha.. Sekolah da ek? Msti lagi comel kan :)

    ReplyDelete
  5. wah. isha dah g school..
    blajar pandai2 tau isha..
    cayang cikit.. hihi.

    ReplyDelete
  6. wah dah sekolah dah anak akak yg comil tu...lawa la beg die...hello kitty lagi..suke tgok...

    ReplyDelete
  7. isha dah sekolah ye... wahhh.. auntie plak yg teruja tgk beg hello kitty dia tu. comel!

    ReplyDelete
  8. ofkos la mama windu dgn kamu dear :) jaga diri dan kandungan k :)

    isha dah sekolah rupanya..:) comel je dia :)

    ReplyDelete
  9. ape khabar ida,
    selamat bersekolah isha.. :)

    ReplyDelete
  10. Teruja tgk bdk2 sebaya Isha pergi sekolah. Isha nak dpt adik ke? Ramainya kenalan blog nak dpt adik.. Tahniah

    ReplyDelete
  11. yeay.. dah ke sekolah:) belajar rajin-rajin ye :)

    ReplyDelete
  12. wahh dah sekolah.. haha.. comelnye isha! :)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah ...
    bagus isha ..
    yelah lepas nie nak ada adik , kenalah belajar , lepas nie ajar adik lak ;)

    ReplyDelete
  14. bagusnya isha..kakak yg baik...Mama pun jaga kesihatan tau

    ReplyDelete
  15. xpela.. lya faham keadaan awk... psti y lain pon memahami..

    alhamdulillah.dah sekolah pon dia..samala cam asya..pon dh mula skolah..tp asya umur 5thn thn ni. tp dia pon lahir akhir tahun.. cam bru je pegang usia 4 thn.. apa2 pon moga isha bjaya mjadi pelajar y cemerlang ye

    ReplyDelete
  16. isha hebat.. kuttty manatu isha...
    memang kalau senang gitu syukurler ..
    kalau nak sekolah melalak letih..

    ReplyDelete
  17. wahhh..isha dh mula sekolah ye :) rajin2 belajar ye :)

    ReplyDelete
  18. Yg bju pink tu nangis ke??
    Alahai comeynye ishaa :)

    ReplyDelete
  19. mama isha sory kelewtan singgah sini...awal tahun mcm2 jd....mama n isha sihat...best isha dh sek..be a gud girl yer isha..hug n kiss tuk isha...

    ReplyDelete
  20. akak pun jarang2 hapdate skrg ni..kesihatan juga tak mengizinkan,terjangkit dgn ieedaz gak nih..hehe, baru 2bln lbh pregnant.nanti bole la kita check up sama2 kat demc ye

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan jejak anda disini.. :p

mari mari click disini